Cícerové placky s kukuricou a jogurtovým dresingom
Suroviny
Cícerové placky
- 300 g vareného cícera Freshona
- 1 červená cibuľa
- šťava z 1 limetky
- 2 strúčiky cesnaku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- keramický mlynček s čili Kania
- 100 g sladkej kukurice Freshona
- 100 g červeného/žltého/zeleného korenia
- 10 g čerstvého koriandra
- 50 g lahôdkovej cibuľky
- 1 lyžička mletej štipľavej papriky Kania
- 4 lyžice hladkej múky Belbake
- rastlinný olej na vyprážanie
Šalát s jogurtovým dresingom
- 300 g krémového jogurtu Pilos
- 100 g syra balkánskeho typu Pilos
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, pažítka, petržlen, kôpor)
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 200 g miešaného šalátu
Potrebujeme
multifunkčný krájač, panvicu, tyčový mixér
POSTUP
Cícerové placky
Cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájame nahrubo. Papriku a bylinky najemno. Cícer, cibuľu, cesnak a limetkovú šťavu rozmixujeme v multifunkčnom krájači.
Zmes preložíme do misy, ochutíme soľou a korením. Prisypeme čili, kukuricu, najemno nakrájanú papriku, cibuľku, mletú papriku a múku. Dôkladne premiešame a vytvarujeme placky, ktoré vyprážame na stredne rozpálenom rastlinnom oleji dozlatohneda (niekoľko minút z každej strany).
Tip: Placky môžeme pripraviť aj v rúre. Pečieme ich na plechu vystlanom papierom na pečenie v rozohriatej rúre na 190 °C približne 15 – 20 minút dochrumkava.
Jogurtový dresing
Tyčovým mixérom rozmixujeme jogurt, kocky balkánskeho syra, citrónovú šťavu, soľ, korenie, olej a čerstvé bylinky.
Servírovanie
Cícerové placky servírujeme s dresingom a listovým šalátom. Na záver ochutíme nasekanými bylinkami.