Kotlíkový hovädzí guláš
Suroviny
- 200 g sedliackej údenej slaniny Pikok Pure
- 1 kg cibule + na ozdobu
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička celej rasce Kania
- 1 štipľavá paprička
- 1 kg hovädzej nožiny (glejovky)
- 200 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 200 g červenej papriky
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 4 lyžice sladkej papriky Kania
- 1,5 l hovädzieho vývaru
- 500 g zemiakov
- 1 lyžica drvenej majoránky Kania
- 4 krajce chleba alebo iného pečiva
Potrebujeme
- oheň, kotlík
POSTUP
Do rozpáleného kotlíka pridáme na kocky nakrájanú slaninu a necháme krátko podusiť.
Vložíme nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.
Pridáme nasekaný cesnak, rascu, štipľavú papričku a na kocky nakrájanú hovädziu glejovku. Mäso zo všetkých strán dôkladne orestujeme, dochutíme paradajkami, červenou paprikou nakrájanou na kocky, soľou a korením. Krátko podusíme a dochutíme mletou paprikou. Po chvíli podlejeme vývarom. Ak nemáme vývar, podlejeme vodou.
Tip: Mletú papriku môžeme použiť sladkú alebo štipľavú podľa chuti.
Povaríme a asi 30 minút pred dokončením pridáme ošúpané nakrájané zemiaky, majoránku a povaríme domäkka.
Servírovanie
Kotlíkový guláš servírujeme s cibuľou nakrájanou na kolieska a čerstvo upečeným chlebom.
Tip: Priprav si domáci chlieb