Buddha bowl
Suroviny
Ryžová časť
- 600 g uvarenej sushi ryže Vitasia
- 3 lyžice horúcej vody
- 1 lyžička trstinového cukru Belbake
- 2 lyžice sójovej omáčky Vitasia
Tekvicová časť
- 500 g tekvice
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 lyžička mletej červenej papriky Mikado
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
Brokolicová časť
- 250 g brokolice
- 1 lyžička soli
- 1 liter horúcej vody
Avokádová časť
- 2 lyžice majonézy Mikado
- 2 lyžice bieleho kokosového vegangurtu PlantOn
- 2 zrelé avokáda
- ½ lyžičky soli
Ešte potrebujeme
- 2 mrkvy
- 200 g údeného lososa Ocean Sea
- ¼ citróna
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, alobal
POSTUP
Ryžová časť
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Horúcu vodu, trstinový cukor a sójovú omáčku spolu zmiešame. Každú porciu tj. 150 g ryže, polejeme jednou polievkovou lyžicou sójovej zmesi.
Tekvicová časť
Očistenú a nakrájanú tekvicu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, polejeme olejom a osolíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Vyberieme, posypeme mletou paprikou, mletou škoricou, premiešame a pečieme ďalších 5 minút pri 200 °C.
Brokolicová časť
Umytú brokolicu rozdelíme na malé časti. Vložíme do teplovzdornej misky/hrnca, osolíme a zalejeme horúcou vodou. Prikryjeme alobalom a odložíme na 10 minút.
Tip: Ak brokolicu nejdeme podávať ihneď, po uvarení ju vložíme do studenej vody, aby si zachovala sýto-zelenú farbu.
Avokádová časť
Majonézu zmiešame s bielym jogurtom a zmesou prelejeme nakrájané avokáda. Osolíme a opatrne premiešame.
Očistenú mrkvu nastrúhame na tenké plátky.
Servírovanie
Na jednu porciu odoberieme z každej časti ¼ (tj. tekvicu, brokolicu, avokádo, mrkvu a údeného lososa), ktorú postupne poukladáme na ryžu. Hotovú Buddha bowl pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.