Králičie rezníky v bylinkovej strúhanke
- 1 celý králik
- 100 ml kyslej smotany Pilos (16%)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- toastového chleba Rivercote
- hladkú múku Belbake na obaľovanie
- 2 vajcia
- 50 ml rastlinného oleja Promienna
- 100 g anglickej slaniny Pikok (plátky)
- 80 g zemiakov
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc de Coeur
- 100 ml hydinového vývaru
- ocot Pagusa podľa chuti
- 250 g poľníčka
- 1 lahôdková cibuľka
- 250 g cherry paradajok
Potrebujeme
- lis na cesnak
- papierové utierky
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- sekací mixér
- lis na zemiaky
- tyčový mixér
Postup
Králičie rezníky
V miske si pripravíme marinádu – zmiešame kyslú smotanu s prelisovaným cesnakom, mletou paprikou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Umytého a osušeného králika vykostíme. Mäso nakrájame na menšie rezníky. Cez fóliu ich zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme pripravenou marinádou. Kusy mäsa poukladáme na seba do misky a necháme aspoň 2 hodiny marinovať v chladničke.
Toastový chlieb rozmixujeme s hrsťou petržlenovej vňate v mixéri, aby vznikla jemná, sypká zmes. Namarinované kúsky králika obalíme najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v pripravenej bylinkovej strúhanke. Mäso vypražíme vo väčšom množstve rozpáleného oleja dozlatista. Hotové osušíme od prebytočného tuku na papierových utierkach. Na druhej panvici opečieme na sucho na štvorčeky nakrájanú slaninu.
Dresing
Zemiaky uvaríme v osolenej vode a prepasírujeme do misky. Pridáme horčicu, vývar a podľa chuti ochutíme octom, soľou a mletým čiernym korením. Mixérom vymiešame dohladka. Na záver prilejeme trochu oleja (asi 2 lyžice) a ešte krátko premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme umytý a osušený poľníček, ktorý polejeme asi 2 lyžicami dresingu. Na vrch poukladáme králičie rezníky. Ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou a mesiačikmi cherry paradajok. Na záver posypeme orestovanou slaninou.