0
8
Králičie rezníky v bylinkovej strúhanke

Králičie rezníky v bylinkovej strúhanke

50 min
4 porcie
  • 1 celý králik
  • 100 ml kyslej smotany Pilos (16%)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • toastového chleba Rivercote
  • hladkú múku Castello na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • 50 ml rastlinného oleja Promienna
  • 100 g anglickej slaniny Pikok (plátky)
  • 80 g zemiakov
  • 1 lyžica dijonskej horčice Duc de Coeur
  • 100 ml hydinového vývaru
  • ocot Pagusa podľa chuti
  • 250 g poľníčka
  • 1 lahôdková cibuľka
  • 250 g cherry paradajok

Potrebujeme

  • lis na cesnak
  • papierové utierky
  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • sekací mixér
  • lis na zemiaky
  • tyčový mixér

Postup

Králičie rezníky

V miske si pripravíme marinádu – zmiešame kyslú smotanu s prelisovaným cesnakom, mletou paprikou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Umytého a osušeného králika vykostíme. Mäso nakrájame na menšie rezníky. Cez fóliu ich zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme pripravenou marinádou. Kusy mäsa poukladáme na seba do misky a necháme aspoň 2 hodiny marinovať v chladničke.

Toastový chlieb rozmixujeme s hrsťou petržlenovej vňate v mixéri, aby vznikla jemná, sypká zmes. Namarinované kúsky králika obalíme najskôr v hladkej múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v pripravenej bylinkovej strúhanke. Mäso vypražíme vo väčšom množstve rozpáleného oleja dozlatista. Hotové osušíme od prebytočného tuku na papierových utierkach. Na druhej panvici opečieme na sucho na štvorčeky nakrájanú slaninu.

Dresing

Zemiaky uvaríme v osolenej vode a prepasírujeme do misky. Pridáme horčicu, vývar a podľa chuti ochutíme octom, soľou a mletým čiernym korením. Mixérom vymiešame dohladka. Na záver prilejeme trochu oleja (asi 2 lyžice) a ešte krátko premiešame.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme umytý a osušený poľníček, ktorý polejeme asi 2 lyžicami dresingu. Na vrch poukladáme králičie rezníky. Ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou a mesiačikmi cherry paradajok. Na záver posypeme orestovanou slaninou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info