2
22
Sliezska klobása s dusenou kapustou

Sliezska klobása s dusenou kapustou

40 min
2 porcie
  • 4 kusy Sliezskej klobásy Pikok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • slnečnicový olej Promienna
  • 8 guľôčok nového korenia Mikado
  • 1 lyžička celého čierneho korenia Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 1/2 menšej hlávky bielej kapusty
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 500 ml suchého bieleho vína
  • voda alebo vývar na podliatie (podľa potreby)

POSTUP

Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky. Cesnak nasekáme nadrobno.

Vo väčšom rozpálenom kastróle orestujeme na slnečnicovom oleji cibuľu a cesnak, kým nezmäknú (asi 3 minúty).

Sliezsku klobásu zľahka narežeme na oboch stranách. Potom ju pridáme restovať do kastróla k cesnaku a cibuli. Pridáme guľôčky nového a celého čierneho korenia, celú rascu a bobkové listy. Asi 5 minút restujeme.

Bielu kapustu nakrájame na tenké pásiky a pridáme restovať ku klobáskam. Osolíme a dôkladne premiešame. Prilejeme suché biele víno, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom.

SERVÍROVANIE

Sliezsku klobásu s dusenou kapustou na bielom víne servírujeme v hlbokom tanieri.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať