2
22
Sliezska klobása s dusenou kapustou

Sliezska klobása s dusenou kapustou

40 min
2 porcie
  • 4 kusy Sliezskej klobásy Pikok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • slnečnicový olej Promienna
  • 8 guľôčok nového korenia Mikado
  • 1 lyžička celého čierneho korenia Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 1/2 menšej hlávky bielej kapusty
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 500 ml suchého bieleho vína
  • voda alebo vývar na podliatie (podľa potreby)

POSTUP

Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky. Cesnak nasekáme nadrobno.

Vo väčšom rozpálenom kastróle orestujeme na slnečnicovom oleji cibuľu a cesnak, kým nezmäknú (asi 3 minúty).

Sliezsku klobásu zľahka narežeme na oboch stranách. Potom ju pridáme restovať do kastróla k cesnaku a cibuli. Pridáme guľôčky nového a celého čierneho korenia, celú rascu a bobkové listy. Asi 5 minút restujeme.

Bielu kapustu nakrájame na tenké pásiky a pridáme restovať ku klobáskam. Osolíme a dôkladne premiešame. Prilejeme suché biele víno, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom.

SERVÍROVANIE

Sliezsku klobásu s dusenou kapustou na bielom víne servírujeme v hlbokom tanieri.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.