0
1
Hrianky s pečeňovou paštétou a husacími prsami

Hrianky s pečeňovou paštétou a husacími prsami

1 h 0 m
4 porcie

Pečené prsia

  • 400 g husacích pŕs s kožou a kosťami
  • škótska whisky Queen Margot
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu

 

Pečeňová paštéta

  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
  • 2 lyžice lístkov tymianu
  • 500 g kuracích pečienok
  • 200 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar

 

Servírovanie

  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 1 červená cibuľa
  • 250 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar
  • 1 drevorubačský chlieb
  • 1 lahôdková cibuľka

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér
  • zapekaciu misu

 

Pečené prsia

Husacie prsia vykostíme, kožu narežeme do tvaru mriežky, zalejeme whiskey a ideálne cez noc necháme odležať. Na druhý deň mäso osolíme z obidvoch strán a na strane bez kože aj okoreníme. Pridáme lístky rozmarínu a pomaly opekáme na strane s kožou dochrumkava.

Tip: Výpek priebežne zlievame a použijeme neskôr na paštétu. 

Potom mäso otočíme, necháme zatiahnuť a podľa veľkosti pŕs pečieme v rúre rozohriatej na 160 °C asi 6 – 8 minút. Necháme odpočinúť a mierne vychladnúť.

 

Pečeňová paštéta

Výpek z husi zmiešame s olivovým olejom tak, aby sme získali 100 ml. Na polovici oleja s výpekom restujeme cibuľu a cesnak nakrájanú najemno. Pridáme nasekanú štipľavú papričku a lístky tymianu. Po chvíľke aj očistení pečene, korenie, soľ a restujeme. Prilejeme portské víno a povaríme. Všetko rozmixujeme a postupne dolievame zvyšnú polovicu oleja s výpekom. Môžeme podávať ešte teplé alebo skladujeme v chladničke. V panvici skaramelizujeme cukor, pridáme na rezance nakrájanú červenú cibuľu a krátko podusíme v portskom víne.

 

Servírovanie

Na opečený plátok chleba, nanesieme bohatú vrstvu paštéty, na ktorú rozložíme plátky opečených husacích pŕs. Dozdobíme skaramelizovanou červenou cibuľou a zelenými kolieskami lahôdkovej cibuľky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info