0
92
Krémová cesnačka

Krémová cesnačka

40 min
5 porcií
  • 500 g zemiakov
  • 1 hlavička cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 3 lyžice masla Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 francúzska bageta
  • čerstvá pažítka na ozdobu

Postup

Potrebujeme

  • tyčový mixér

Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku nadrobno.

Do väčšieho hrnca pridáme trochu olivového oleja a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekaný cesnak. Restujeme, kým cesnak získa zlatistú farbu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.

Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. Vrátime späť na oheň, prilejeme smotanu, pridáme 1 lyžicu masla a necháme prejsť varom.

Medzitým nakrájame bagetu na tenké plátky a opečieme ju na panvici s rozohriatym zvyšným maslom po oboch stranách do zlatohneda. Vychladnuté bagetky potrieme zľahka cesnakom.

SERVÍROVANIE

Polievku servírujeme ozdobenú nasekanou čerstvou pažítkou a s opečenou bagetou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať