Krémové cuketové cestoviny
Suroviny
- 150 g cícerových cestovín Vemondo
- 4 cukety
- 1 hlavička cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 3 lyžičky soli Kania
- 200 ml zeleninového vývaru
- ⅓ lyžičky čierneho korenia Kania
- 2 lyžice kokosovej smotany Vemondo
- 1 lyžička sušeného cesnaku Thymos
Servírovanie
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- stredne veľký plech, hlbšiu panvicu, ponorný mixér
POSTUP
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
3 umyté cukety uložíme na plech. Vidličkou poprepichujeme, pridáme hlavičku cesnaku, z ktorej odrežeme vrch a očistenú cibuľu. Posypeme 2 lyžičkami soli a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút.
Upečené cukety pozdĺžne prekrojíme na polovice a lyžicou vydlabeme vnútro.
Vydlabané vnútro, upečenú cibuľu, strúčiky z upečenej hlavičky cesnaku, zeleninový vývar, ½ lyžičky soli, čierne korenie a kokosovú smotanu rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku.
V panvici na oleji opražíme cuketu nakrájanú na tenké plátky, ochutíme sušeným cesnakom a soľou. Pridáme cuketovú omáčku, uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame.
Servírovanie
Krémové cuketové cestoviny podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.