Plnené závitky so zemiakovými plackami
- 4 bravčové rezne
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvé korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžičky dijonskej horčice Duc De Coeur
- 200 g kyslej kapusty Chira
- 100 g údenej krkovičky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 paradajky
- 1 červená paprika
- asi 200 ml vývaru
- 400 g uvarených zemiakov
- 2 vajcia
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 20 g masla
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- 100 g hrubej múky
- rastlinný olej Promienna
Potrebujeme
- papierové utierky
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- špagát
- zapekaciu misu s vekom
- tyčový mixér
- sitko
Postup
Plnené závitky
Umyté a osušené mäso naklepeme cez potravinovú fóliu, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Scedenú kapustu zmiešame vo väčšej mise s údenou krkovičkou nakrájanou na kocky. Hrsť zmesi dáme na každý plátok mäsa, zrolujeme a zviažeme špagátom. Cibuľu a cesnak, umyté paradajky a papriku nakrájame na väčšie kúsky a preložíme do zapekacej misy. Podlejeme vývarom, navrch položíme závitky a prikryjeme vekom. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút domäkka. Posledných 15 minút zapekáme bez veka. Potom závitky z misy opatrne vyberieme na tanier a špagát odstránime. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zemiakové placky
Uvarené zemiaky prepasírujeme, primiešame vajcia, smotanu, rozpustené maslo a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Vypracujeme redšie cesto, ktoré osolíme a zahustíme múkou. Na panvici rozohrejeme olej. Lyžicou naložíme na panvicu zemiakové cesto a vytvarujeme placky. Opečieme z oboch strán do zlatohneda.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme zemiakové placky, prilejeme zeleninovú omáčku, na ktorú položíme šikmo prerezaný závitok.