Zeleninový ratatouille
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ cibule
- 400 g lúpaných paradajok v konzerve Baresa
- 2 lyžičky sušeného oregana
- ½ lyžičky soli Kania
- 2 lyžičky trstinového cukru Belbake
- 10 čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 paprika
Ešte budeme potrebovať
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
Potrebujeme
mixér, stredne veľkú liatinovú panvicu
POSTUP
Na olivovom oleji orestujeme cesnak nakrájaný na plátky a cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme krájané lúpané paradajky z konzervy, sušené oregano, soľ, trstinový cukor, čierne olivy a premiešame. Do základu primiešame 1 hrsť čerstvej bazalky. Následne ešte chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom.
Cuketu, baklažán a papriku nakrájame na cca 3 mm plátky. Na liatinovú panvicu rovnomerne rozotrieme paradajkový základ, na ktorý uložíme od vonkajšieho okraja nakrájanú zeleninu do kruhu. Nakoniec zeleninu zľahka pokvapkáme olivovým olejom a osolíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 – 40 minút.