0
9
Zeleninový ratatouille

Zeleninový ratatouille

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ cibule
  • 400 g lúpaných paradajok v konzerve Baresa
  • 2 lyžičky sušeného oregana 
  • ½ lyžičky soli Kania
  • 2 lyžičky trstinového cukru Belbake
  • 10 čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 paprika


Ešte budeme potrebovať

  • olivový olej Primadonna 
  • soľ Kania

Potrebujeme

mixér, stredne veľkú liatinovú panvicu


POSTUP

Na olivovom oleji orestujeme cesnak nakrájaný na plátky a cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme krájané lúpané paradajky z konzervy, sušené oregano, soľ, trstinový cukor, čierne olivy a premiešame. Do základu primiešame 1 hrsť čerstvej bazalky. Následne ešte chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom.

Cuketu, baklažán a papriku nakrájame na cca 3 mm plátky. Na liatinovú panvicu rovnomerne rozotrieme paradajkový základ, na ktorý uložíme od vonkajšieho okraja nakrájanú zeleninu do kruhu. Nakoniec zeleninu zľahka pokvapkáme olivovým olejom a osolíme.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 – 40 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať