4
49
Krkovička na panvici s rozmarínom a marhuľovým džemom

Krkovička na panvici s rozmarínom a marhuľovým džemom

50 min
4 porcie

Suroviny

Krkovička na panvici

  • 800 g bravčovej krkovičky v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu
  • 150 g marhuľového džemu Maribel
  • 2 lyžice masla Pilos
  • šťava z ½ citróna
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

 

Zemiakové pyré

  • 1 kg zemiakov
  • 120 g masla Pilos
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

 

Servírovanie

  • 50 g rukoly
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

tĺčik na mäso, grilovaciu panvicu, alobal, kuchynský robot s nadstavcom metlička, strúhadlo


POSTUP

Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme vo vriacej osolenej vode do mäkka.

Krkovička na panvici

Krkovičku nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky. Mäso z obidvoch strán osolíme, okoreníme a zľahka naklepeme. Restujeme na rozpálenej panvici s olejom. Po 4 – 5 minútach plátky otočíme, povrch ochutíme nasekaným rozmarínom a lyžicou marhuľového džemu. Na panvicu pridáme maslo, necháme roztopiť a pokvapkáme citrónovou šťavou. Po 3 – 4 minútach ako sme mäso otočili ho stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

Tip: Krkovičku na panvici restujeme len krátko (cca 7 minút), aby zostala krehká a šťavnatá. Pri dlhšom opekaní stvrdne a musíme ju dopiecť v rúre. 

Zemiakové pyré

V menšom kastróle roztopíme maslo.

Uvarené zemiaky precedíme a trocha vody si odložíme. Zemiaky preložíme do robota, pridáme roztopené maslo, najemno strúhaný parmezán a mixujeme do hladka. Postupne podľa potreby prilievame odloženú vodu.

Servírovanie

Krkovičku servírujeme preliatu výpekom a posypanú hoblinami parmezánu. Podávame so zemiakovým pyré a rukolou, ktorú ochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    06. november 2023, 16:47

    Parmigiano Reggiano nie je parmezan

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. december 2021, 11:24

    Tento recept robím tento mesiac už 3x. Je to vynikajúce :)

    Odpovedať
  • K
    Katarína Rončáková
    14. november 2021, 09:47

    Výborný recept .. chutil nám

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. október 2021, 11:31

    Hrsť rozmarínu? Veď to je strašne veľa, rozmarín je veľmi silná korenina.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 12:01

      Samozrejme môžete použiť aj menej, dochuťte podľa uváženia 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať