Kurací kebab v pita chlebe
Suroviny
Kurča v marináde
- 1 kg kuracích stehenných rezňov
 - keramický mlynček s morskou soľou Kania
 - keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
 - 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
 - 140 g gréckeho jogurtu Pilos
 - 1 lyžička mletej štipľavej papriky
 - 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 1 lyžička citrónovej šťavy
 
Kebab v pite
- 4 pita chleby
 - 300 g humusu s cesnakom Chef Select
 - 200 g balkánskeho syra Pilos
 - 100 g ľadového šalátu
 - 130 g červenej cibule
 - 180 g paradajok
 - 140 g gréckeho jogurtu Pilos
 
Potrebujeme
špajdle, papier na pečenie, alobal, zapekaciu misu
POSTUP
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a namarinujeme soľou, korením, olivovým olejom, gréckym jogurtom, štipľavou paprikou, paradajkovým pretlakom, najemno nasekaným cesnakom a citrónovou šťavu. Dôkladne premiešame a necháme odležať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Po odležaní mäso napichujeme na špajdle. Takto pripravené špízy preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút. Následne alobal odstránime a dopečieme cca 90 minút dozlatista. Upečený kebab narežeme na menšie kúsky a následne premiešame v zapekacej mise s výpekom.
Servírovanie
Pita chleby rozpolíme, dno utlačíme a každú polovicu potrieme z vnútra humusom. Naplníme natrhaným balkánskym syrom, porciou mäsa, kúskami ľadového šalátu, pásikmi červenej cibule, mesiačikmi paradajok a lyžicou gréckeho jogurtu.
                





 Roman Paulus