0
6
Vyprážaný karfiol so zubáčom

Vyprážaný karfiol so zubáčom

1 h 0 m
4 porcie

Karfiolová kaša

  • 60 g masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • 600 g karfiolu
  • 2 lyžice balsamica Acentino
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml  smotany na šľahanie Pilos (33%)

Smažený karfiol

  • 200 g karfiolu
  • 200 g toastového chleba Rivercote
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka a petržlenová vňať)
  • hladká múka Belbake na obaľovanie
  • 1 vajíčko
  • prepustené maslo na smaženie

Zubáč

  • 4 filety zubáča
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • ponorný mixér

Karfiolová kaša

Z ružičiek karfiolu ostrúhame vrchnú časť a odložíme na záverečné zdobenie. V kastróle na rozpustenom masle dosklovita orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme ostrúhané ružičky karfiolu, osolíme, pokvapkáme balsamicom a necháme vyvariť ocot. Podlejeme vývarom, necháme krátko povariť a prilejeme smotanu. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou domäkka. Potom rozmixujeme.

Smažený karfiol

Ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode. 

Z toastového chleba odkrojíme kôrku a nakrájame ju na kocky. Bazalku a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a spolu s toastovým chlebom najemno rozmixujeme v sekacom mixéri.

Uvarený karfiol obalíme v hladkej múke, rozšľahaných a osolených vajíčkach a bylinkovej strúhanke. Vysmažíme na prepustenom masle a necháme odkvapkať na papierovej utierke.  

Zubáč

Zubáča niekoľkokrát jemne narežeme na strane s kožou. Z oboch strán ho osolíme, na strane bez kože i okoreníme. Opekáme na rozohriatom oleji najprv na strane s kožou. Keď je koža chrumkavá, zubáča otočíme a do panvice pridáme roztlačený cesnak, maslo a nasekanú alebo natrhanú petržlenovú vňať. Necháme speniť a stiahneme z ohňa. 

Servírovanie

Zubáča podávame s karfiolovou kašou, smaženým karfiolom a nastrúhaným karfiolom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať