Grilovaný Rib Eye steak s rozmarínovým maslom
- 2 Rib Eye steaky
- 2 – 3 bataty
- olivový olej Primadonna
- čerstvý rozmarín
- 8 strúčikov cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 100 g zmäknutého masla Pilos
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 50 g syra grana padano Lovilio
Potrebujeme
- plech
- papier na pečenie
- strúhadlo
- grilovaciu panvicu
Postup
Pečené bataty
Bataty dôkladne umyjeme a nakrájame na väčšie hranolčeky. Preložíme ich do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme lístky rozmarínu a 7 celých neošúpaných strúčikov cesnaku. Ochutíme soľou, čiernym korením a premiešame. Bataty preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút. Na záver ich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Rozmarínové maslo
Zmäknuté maslo zmiešame s hrubozrnnou horčicou, 1 nastrúhaným strúčikom cesnaku, najemno nastrúhaným syrom grana padano a nasekaným rozmarínom. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Grilované Rib Eye steaky
Steaky osolíme a okoreníme. Opekáme ich na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja z každej strany asi 3 minúty. Potom stiahneme z ohňa a každý steak potrieme rozmarínovým maslom. Necháme 2 - 3 minúty odpočívať.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme chrumkavé pečené bataty a vedľa grilovaný steak s rozmarínovým maslom. Na záver môžeme pokvapkať výpekom.