6
49
Kurací steak s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom

Kurací steak s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom

50 min
5 porcií
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 500 g zelenej špargle
  • 2 fenikle
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • bio olivový olej Primadonna
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 – 2 štipľavé papričky
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 1 citrón
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • šťava z 2 pomarančov
  • 50 g syra grana padano Lovilio
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru

Postup

Restovaný fenikel so špargľou

Zo špargle odrežeme drevnaté konce (približne 2 cm). Pomocou škrabky ju očistíme do 2/3 (hlavičky nešúpeme) a umyjeme.

Z fenikla odrežeme vňať (odložíme si ju na neskôr) a odstránime vonkajšie listy. Fenikel nakrájame na hrubšie plátky a dôkladne umyjeme. Oblanšírujeme ho vo vriacej osolenej vode približne 2 – 3 minúty. Vyberieme a v tom istom hrnci oblanšírujeme špargľu (hlavičky nemusia byť ponorené vo vode). Zeleninu necháme odkvapkať.

Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej, 1 lyžicu masla, cesnak a štipľavé papričky nakrájané na väčšie kúsky. Potom pridáme oblanšírovaný fenikel a špargľu. Ochutíme soľou, čiernym korením, lístkami tymianu a nastrúhanou kôrou z 1 citróna. Restujeme na miernom ohni dozlatista.

Kurací steak s citrusovou omáčkou

Z umytých a osušených kuracích pŕs odstránime krvavé stopy. Narežeme ich pozdĺžne tak, aby nám vznikli ploché rezne. Ochutíme ich čiernym korením a soľou. Kuracie steaky orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z oboch strán do zlatohneda. Potom pridáme na panvicu 1 lyžicu masla a trstinový cukor. Keď cukor skaramelizuje, prilejeme šťavu z 2 pomarančov a 1 citróna, nastrúhaný syr grana padano a zázvor. Necháme prejsť varom a podľa potreby dosolíme.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme restovaný fenikel a špargľu. Na ne položíme kurací steak a všetko pokvapkáme citrusovou omáčkou. Na záver dozdobíme feniklovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. jún 2020, 22:47

    Vyzerá to úžasne a aj recenzie sú hrozne fajn! Prosím Vás grilujete na uhlí, plynovom alebo priamo na rošte alebo na kontaknom elektrickom ? Chcela by som to mať rovnako šťavnaté ako je to na obrázkuu

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      03. jún 2020, 00:46

      Ja to robím na elektrickom grile s nepriľnavým povrchom na platniach a len dám špargľu a kuracie prsia do papiera na pečenie a vložím dnu a je to v šťave celý čas takže je to pekne šťavnaté a ani náhodou vysušené (máme tento - orava. eu/sk/elektricky-gril-eg-1900) a ja tam ešte sem tam dám pár byliniek

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. jún 2017, 17:06

    Dnes som ho vyskúšala a je to " nebíčko v papuľke". Odporúčam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. jún 2016, 22:47

    úžasné jedlo

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. máj 2016, 23:55

    Skvelý, ľahký a svieži recept. Jeden z najlepších receptov :) Ďakujem

    Odpovedať
  • Szupolka
    18. máj 2016, 23:29

    Perfektný recept. Dnes sme mali na večeru a určite ponuknem to jedlo hosťom na najbližšej oslavie. Ďakujem za super recept užasnemu šefkucharovi. Anna M.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať