6
45
Kurací steak s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Kurací steak s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom

50 min
5 porcií
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 500 g zelenej špargle
  • 2 fenikle
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • bio olivový olej Primadonna
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 – 2 štipľavé papričky
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 1 citrón
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • šťava z 2 pomarančov
  • 50 g syra grana padano Lovilio
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru

Postup

Restovaný fenikel so špargľou

Zo špargle odrežeme drevnaté konce (približne 2 cm). Pomocou škrabky ju očistíme do 2/3 (hlavičky nešúpeme) a umyjeme.

Z fenikla odrežeme vňať (odložíme si ju na neskôr) a odstránime vonkajšie listy. Fenikel nakrájame na hrubšie plátky a dôkladne umyjeme. Oblanšírujeme ho vo vriacej osolenej vode približne 2 – 3 minúty. Vyberieme a v tom istom hrnci oblanšírujeme špargľu (hlavičky nemusia byť ponorené vo vode). Zeleninu necháme odkvapkať.

Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej, 1 lyžicu masla, cesnak a štipľavé papričky nakrájané na väčšie kúsky. Potom pridáme oblanšírovaný fenikel a špargľu. Ochutíme soľou, čiernym korením, lístkami tymianu a nastrúhanou kôrou z 1 citróna. Restujeme na miernom ohni dozlatista.

Kurací steak s citrusovou omáčkou

Z umytých a osušených kuracích pŕs odstránime krvavé stopy. Narežeme ich pozdĺžne tak, aby nám vznikli ploché rezne. Ochutíme ich čiernym korením a soľou. Kuracie steaky orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z oboch strán do zlatohneda. Potom pridáme na panvicu 1 lyžicu masla a trstinový cukor. Keď cukor skaramelizuje, prilejeme šťavu z 2 pomarančov a 1 citróna, nastrúhaný syr grana padano a zázvor. Necháme prejsť varom a podľa potreby dosolíme.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme restovaný fenikel a špargľu. Na ne položíme kurací steak a všetko pokvapkáme citrusovou omáčkou. Na záver dozdobíme feniklovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať