Halloweenska pizza
Suroviny
Cesto
- 250 ml teplej vody
- 8 g čerstvého droždia
- ½ lyžičky kryštálového cukru Belbake
- 420 g hladkej múky Belbake
- 30 g olivového oleja Primadonna
- 12 g soli Kania
Obloha
- 400 g paradajkového pretlaku Baresa
- 300 g bravčovej šunky Pikok
- 300 g plátkov eidamu Pilos
- 2 hrste čiernych olív Baresa
- 2 hrste zelených olív Baresa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, plech, potravinárska fólia
POSTUP
Cesto
V teplej vode rozmiešame droždie s cukrom a necháme odstáť, kým kvások začne pracovať.
V robote s nadstavcom hák vymiesime múku, olej, soľ a kvások. Cesto rozdelíme na dve polovice, z ktorých vytvarujeme bochníky. Preložíme ich na pomúčený plech. Múkou posypeme aj vrchnú časť cesta a prikryjeme fóliou. Bochníky necháme kysnúť približne 1 – 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozložíme na plech a vyrežeme halloweensky tvar ducha.
Obloha
Na cesto natrieme paradajkový pretlak, pridáme šunku a pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C približne 10 – 15 minút. Po upečení na pizzu uložíme vykrojené plátky menších duchov zo syra a z olív vytvoríme malých pavúkov.