Kuracie karí s Basmati ryžou
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 -2 štipľavé papričky
- 6 -7 cm kúsok zázvoru
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/3 ananásu
- 1 cuketa
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica karí korenia Mikado
- 1 lyžica masla Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- limetková alebo citrónová šťava podľa chuti
- 250 g Basmati ryže Golden Sun
- 1 hrsť nasekanej čerstvej pažítky
Postup
Potrebujeme
- hlbšiu panvicu alebo wok
- sitko
Cibuľu, štipľavú papričku zbavenú semienok a očistený zázvor nasekáme nadrobno. Orestujeme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme umyté a osušené kuracie prsia nakrájané na menšie kocky. Ochutíme soľou a korením.
Očistený ananás a cuketu nakrájame na približne rovnako veľké kúsky ako kuracie prsia a pridáme na panvicu restovať. Po chvíli prisypeme trstinový cukor a karí korenie. Keď sa cukor rozpustí, pridáme maslo. Počkáme, kým sa rozpustí a podlejeme smotanou.
Karí varíme na miernom ohni asi 5 minút, kým omáčka trochu nezhustne. Dochutíme limetkovou alebo citrónovou šťavou.
Ryžu varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Na záver k nej primiešame najemno nasekanú pažítku.
Servírovanie
Ryžu a kuracie karí servírujeme v samostatných miskách.
Tip: Marcelov trik, ako jednoducho očistiť ananás, si môžete pozrieť TU.