Plnené papriky v paradajkovej omáčke
- 500 g mletého mäsa mix
- 2 kusy staršieho pečiva (žemle alebo rožky)
- asi 200 ml mlieka Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- štipka sušeného majoránu Mikado
- štipka mletej sladkej papriky Mikado
- 1 vajce
- 6 – 8 paprík mix (červená, žltá, zelená)
- 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
- 1 cibuľa
- 3 bobkové listy Mikado
- 5 guľôčok nového korenia Mikado
- 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
- 450 g paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- asi 1 l slepačieho vývaru
Potrebujeme
- sitko
Plnené papriky
Nakrájané pečivo namočíme do mlieka. Potom ho vyžmýkame a zmiešame vo väčšej mise s mletým mäsom. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme najemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, majorán, sladkú mletú papriku a 1 vajce. Všetko dôkladne premiešame.
Papriky umyjeme, vrchy so stopkou odrežeme a očistíme od zrniečok. Každú papriku naplníme mäsovou zmesou a prikryjeme odrezaným vrchom.
Paradajková omáčka
V hrnci rozpálime olej a orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a zvyšné 2 strúčiky cesnaku. Pridáme bobkový list, guľôčky celého čierneho a nového korenia. Premiešame a pridáme na kocky nakrájané olúpané paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Podlejeme vývarom a krátko dusíme.
Do omáčky vložíme pripravené plnené papriky. Pečieme v nezakrytom hrnci v predhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Potom papriky vyberieme z hrnca a omáčku prepasírujeme cez sitko.
Servírovanie
Papriky poukladáme na tanier a prelejeme omáčkou. Môžeme podávať s ryžou, knedľou alebo haluškami.