32
181
Gnocchi s lososom, cherry paradajkami a bazalkou

Gnocchi s lososom, cherry paradajkami a bazalkou

20 min
4 porcie
  • 250 g čerstvého lososa
  • 1 pór
  • 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 80 g masla
  • 2 lyžice olivového oleja Italiamo
  • 200 g cherry paradajok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 500 g zemiakových gnocchi Danieli
  • šťava z 1/2 citróna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvých bazalkových lístkov

POSTUP

Bielu časť póru rozkrojíme na polovicu, umyjeme a nadrobno nasekáme. Cesnak nakrájame taktiež nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme asi 40 g masla. Keď sa maslo rozpustí, orestujeme na panvici dozlatista pór a cesnak. Ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením.

Lososa umyjeme, zbavíme ho kože a nakrájame na malé kocky. Krátko ho opečieme spolu s pórom.

Cherry paradajky nakrájame na polovice alebo na štvrtinky a pridáme na panvicu restovať, kým nezmäknú. Potom prilejeme biele víno. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme zvyšné maslo nakrájané na kocky.

Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme gnocchi. Varíme ich asi 1 minútu, kým nevyplávajú. Potom ich scedíme, pridáme k lososovi a opatrne premiešame. Na záver pridáme trochu citrónovej šťavy a nahrubo nasekané lístky bazalky.

SERVĺROVANIE

Podávame v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať