33
155
Gnocchi s lososom, cherry paradajkami a bazalkou

Gnocchi s lososom, cherry paradajkami a bazalkou

20 min
4 porcie
  • 250 g čerstvého lososa
  • 1 pór
  • 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 80 g masla
  • 2 lyžice olivového oleja Italiamo
  • 200 g cherry paradajok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 500 g zemiakových gnocchi Danieli
  • šťava z 1/2 citróna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvých bazalkových lístkov

POSTUP

Bielu časť póru rozkrojíme na polovicu, umyjeme a nadrobno nasekáme. Cesnak nakrájame taktiež nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme asi 40 g masla. Keď sa maslo rozpustí, orestujeme na panvici dozlatista pór a cesnak. Ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením.

Lososa umyjeme, zbavíme ho kože a nakrájame na malé kocky. Krátko ho opečieme spolu s pórom.

Cherry paradajky nakrájame na polovice alebo na štvrtinky a pridáme na panvicu restovať, kým nezmäknú. Potom prilejeme biele víno. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme zvyšné maslo nakrájané na kocky.

Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme gnocchi. Varíme ich asi 1 minútu, kým nevyplávajú. Potom ich scedíme, pridáme k lososovi a opatrne premiešame. Na záver pridáme trochu citrónovej šťavy a nahrubo nasekané lístky bazalky.

SERVĺROVANIE

Podávame v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Ludovits
    28. október 2015, 22:38

    Silno odporucam pouzit menej masla, aj 3 hodiny po konzumacii mi je brutalne tazko na zaludok

    Odpovedať
  • Ludovits
    12. október 2015, 13:37

    Mam taky dojem, ze Gnochi sa akosi vytratili zo sortimentu , nikdy sa to neda v Lidl zohnat..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. január 2015, 13:30

    Vsetky recepty som vyskusal. Su perfektne. Skoda len ze na windows mobile nejdu spustit videa. Je tam chyba ktoru som uz niekolkokrat avizoval.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. november 2014, 17:36

    Ja som to vyskúšala, je to úplne perfektne....už to robím pravidelne :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. máj 2014, 13:19

    výborné jedlo, objavil ho manžel, odvtedy sme ho robili už asi 4x, kombinácia vína a všetkých ingredencií je úžasná....rýchla príprava, delikátna chuť, zaradili sme ho do jedálnička a už sa tešíme, až ho budeme ponúkať návštevám...:)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info