Gnocchi s lososom, cherry paradajkami a bazalkou
- 250 g čerstvého lososa
- 1 pór
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 80 g masla
- 2 lyžice olivového oleja Italiamo
- 200 g cherry paradajok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 500 g zemiakových gnocchi Danieli
- šťava z 1/2 citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvých bazalkových lístkov
POSTUP
Bielu časť póru rozkrojíme na polovicu, umyjeme a nadrobno nasekáme. Cesnak nakrájame taktiež nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme asi 40 g masla. Keď sa maslo rozpustí, orestujeme na panvici dozlatista pór a cesnak. Ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením.
Lososa umyjeme, zbavíme ho kože a nakrájame na malé kocky. Krátko ho opečieme spolu s pórom.
Cherry paradajky nakrájame na polovice alebo na štvrtinky a pridáme na panvicu restovať, kým nezmäknú. Potom prilejeme biele víno. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme zvyšné maslo nakrájané na kocky.
Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme gnocchi. Varíme ich asi 1 minútu, kým nevyplávajú. Potom ich scedíme, pridáme k lososovi a opatrne premiešame. Na záver pridáme trochu citrónovej šťavy a nahrubo nasekané lístky bazalky.
SERVĺROVANIE
Podávame v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky.