Kuracie krídelká pečené s tekvicou a brusnicami
Suroviny
- 1,5 kg maslovej tekvice
- 2 červené cibule
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 kg kuracích krídel
- 4 lyžice ríbezľového džemu Maribel
- 200 ml bieleho suchého vína
- 1 lyžica medu
- 1 hrsť sušených brusníc Alesto
Dresing
- 250 g bieleho smotanového jogurtu Pilos
- 1 lyžica medu
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvej mäty
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech
POSTUP
Tekvicu prekrojíme na polovicu, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibule nakrájame na mesiačiky. Tekvicu s cibuľou preložíme do misy, ochutí soľou, korením a polejeme olejom. Všetko zľahka premiešame.
Do druhej misy dáme džem, prilejeme víno a olej, osolíme, okoreníme, pridáme lyžicu medu a sušené brusnice. Premiešame a do marinády vložíme osolené a okorenené kuracie krídla.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme najskôr tekvicu s cibuľou a navrch pridáme marinované kuracie krídla. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 minút.
Kým sa krídla pečú pripravíme dresing z jogurtu, ktorý v mise ochutíme soľou a korením. Pridáme lyžicu medu, šťavu z citróna a nasekanú mätu bez stoniek.
Servírovanie
Pečené kuracie krídla servírujeme s tekvicou a jogurtovým dresingom.