Guláš z krkovičky a zvyškov
Suroviny
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 3 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
- 3 bobkové listy Kania
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania
- 200 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 30 g plnotučnej horčice Kania
- 2 lyžice sladkej mletej papriky Kania
- 1 štipľavá paprička
- 500 ml svetlého piva
- 500 ml bravčového vývaru
- 250 g špekáčikov
- 250 g fazúľ Freshona
- 450 g ryže Golden Sun
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Potrebujeme
hrniec, panvicu, misu, kovové sitko
POSTUP
V hrnci na rozohriatej masti orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu dozlatista.
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a ešte chvíľu restujeme.
Následne prihodíme na kocky nakrájanú krkovičku, bobkové listy, vetvičku rozmarínu, soľ a korenie. Mäso opečieme zo všetkých strán. Opečené mäso ochutíme nakrájanými paradajkami, horčicou, mletou paprikou a nasekanou štipľavou papričkou. Zalejeme pivom a po krátkom prevarení aj vývarom. Varíme, kým mäso zmäkne. Pred koncom pridáme k zmesi nakrájané špekáčiky a scedené prepláchnuté fazule.
Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
Servírovanie
Bohatú porciu guláša podávame s varenou ryžou a na záver ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.