Grilovaný texaský burger
- 1 kg sekaná mix (50 % hovädzieho a 50 % bravčového mäsa)
- 1/2 konzervy kukurice Freshona
- 1 lyžička hnedého cukru
- 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky
- 1 viazanička mladej cibuľky
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
- soľ Belbake
- čierne mleté korenie Mikado
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 4 lyžice strúhanky Belbake
- 4 biele žemle
- 1 červená cibuľa
- 1 paradajka
- 1/2 uhorky
- kečup Mikado
- horčica Pagusa
- niekoľko listov šalátu
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
Postup
Červenú aj zelenú papriku a cibuľku nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim mleté mäso, kukuricu, petržlenovú vňať, strúhanku a ochutíme hnedým cukrom, soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme z nej fašírky, ktoré opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja dozlatista.
Žemle rozrežeme, do každej vložíme list šalátu, plátok uhorky, paradajky, červenej cibule. Na zeleninu položíme fašírku a polejeme ju trochou kečupu a horčice.