
Kuracie prsia na cibuľke
Suroviny
- 2 kuracie prsia
- repkový olej Vita D'or
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 červené cibule
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- olej na vyprážanie
- 500 g zemiakových hranoliek Harvest Basket
Ešte budeme potrebovať
- čerstvú petržlenovú vňať
Potrebujeme
panvica
POSTUP
Kuracie prsia rozrežeme do ¾ a otvoríme. Vložíme do rozohriatej panvice s olejom, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Keď je mäso hotové, preložíme na tanier a do panvice s výpekom pridáme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, dijónsku horčicu, nastrúhame cesnak a restujeme. Následne prilejeme smotanu na šľahanie, okoreníme, osolíme, pridáme hotové mäso a varíme do zhustnutia omáčky. Následne odstavíme. Pokračujeme s prípravou prílohy. V rozpálenej panvici s olejom vypražíme hranolky dozlatista.
Servírovanie
Kuracie prsia na cibuľovej omáčky podávame s hranolkami a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.