1
14
Pečené rebierka v medovej marináde

Pečené rebierka v medovej marináde

2 h 30 m
4 porcie
  • 1 kg bravčových rebierok
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • nové korenie Mikado
  • celé čierne korenie Mikado
  • 3 – 4 bobkové listy Mikado
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • ½ zeleru
  • kúsok zázvoru
  • 2 štipľavé papričky
  • 100 g medu Maribel
  • olivový olej Primadonna
  • 1 ‒ 2 citróny
  • čerstvý tymian
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 500 g zelenej špargle
  • 1 zelené jablko
  • 3 svetlozelené papriky
  • 1 hrsť rukoly
     

Postup

POTREBUJEME

  • plech alebo zapekaciu misu
  • sitko
  • strúhadlo

Rebierka

Umyté rebierka vložíme do hrnca s vriacou vodou. Poriadne osolíme, pridáme guľôčky nového a čierneho korenia, bobkové listy, 4 celé strúčiky cesnaku a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu - cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1,5 hodiny.

Medzitým pripravíme marinádu. V miske zmiešame nastrúhaný zázvor, 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekanú štipľavú papričku, z ktorej sme odstránili semienka, med, olej, nastrúhanú kôru z 1 citróna a šťavu z polovice, nasekaný tymian, soľ a korenie.

Uvarené rebierka aj so zeleninou preložíme do zapekacej misky, podlejeme trochou vody, v ktorej sa varili, a vínom. Polejeme ich pripravenou marinádou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 1 hodinu.

Rebierka by mali byť chrumkavé na povrchu a šťavnaté vo vnútri. Počas pečenia polievame výpekom.

Šalát

Zo špargle odrežeme drevnaté konce (približne 2 cm). Pomocou škrabky ju očistíme do 2/3 (hlavičky nešúpeme) a umyjeme. Oblanšírujeme ju vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Umyté jablko a papriky nakrájame na tenké pásiky. Špargľu nakrájame tiež na tenké pásiky (hlavičky nekrájame). Všetky suroviny preložíme do misky, ochutíme soľou, korením a olivovým olejom. Na záver pridáme nakrájanú štipľavú papričku, z ktorej sme odstránili semienka, a lístky rukoly. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naservíruje koreňovú zeleninu, naporciované rebierka a šalát.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info