3
27
Kuracie prsia s bylinkami  a dusenou fazuľou

Kuracie prsia s bylinkami a dusenou fazuľou

45 min
5 porcií
  • 1 kg kuracích prsných rezňov
  • 200 g farebnej fazule Cornfarm (deň vopred namočíme do vody)
  • 1 l vody alebo vývaru
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • čerstvé bylinky (pažítka, rozmarín, petržlenová vňať, mäta)
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 50 g údenej slaniny Baroni
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 120 g masla
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
  • hladká múka Castello na poprášenie
  • olivový olej Primadonna
  • 150 ml suchého bieleho vína

Potrebujeme

  • sitko
  • špagát
  • alobal

Postup

Dusená fazuľa

Napučanú fazuľu scedíme a preložíme do hrnca. Zlejeme vodou alebo vývarom, pridáme 4 celé strúčiky cesnaku, cibuľu nakrájanú na hrubšie mesiačiky, zväzok čerstvých byliniek (pažítku, rozmarín, petržlenovú vňať), 4 bobkové listy a slaninu nakrájanú na hrubšie plátky. Okoreníme a varíme domäkka (asi 30 minút).

Keď je fazuľa mäkká, vyberieme z hrnca zväzok bylín, bobkové listy, cibuľu a plátky slaniny. Ak v hrnci ostalo príliš veľa tekutiny, tak ju zlejeme. K fazuli pridáme 60 g masla, biely vínny ocot a 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate. Podľa chuti osolíme. Dôkladne premiešame a ešte minútu povaríme.

Kuracie prsia s bylinkami

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Z oboch strán ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na rozpálenej panvici na troche olivového oleja ich sprudka opečieme z oboch strán do zlatohneda. Medzitým nadrobno nasekáme 4 strúčiky cesnaku a bylinky (rozmarín, mätu a petržlenovú vňať) a pridáme ich k opečeným kuracím prsiam. Krátko orestujeme a pridáme asi 60 g masla. Keď sa maslo rozpustí, podlejeme mäso bielym vínom a alkohol necháme odpariť. Potom panvicu stiahneme zo sporáka, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme dusenú fazuľu a kuracie prsia, ktoré nakrájame na hrubšie plátky. Celé polejeme omáčkou z panvice a ozdobíme čerstvými mätovými lístkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. apríl 2015, 22:59

    vyborneeee, skvela kombinacia :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2015, 21:47

    Vynikajuci recept, dnes sme mali na veceru a uzasne sme si pochutili!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. december 2014, 12:57

    mňaam!

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať