Kuracie prsia s bylinkami a dusenou fazuľou
- 1 kg kuracích prsných rezňov
- 200 g farebnej fazule Cornfarm (deň vopred namočíme do vody)
- 1 l vody alebo vývaru
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľa
- čerstvé bylinky (pažítka, rozmarín, petržlenová vňať, mäta)
- 4 bobkové listy Mikado
- 50 g údenej slaniny Baroni
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 120 g masla
- 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- hladká múka Belbake na poprášenie
- olivový olej Primadonna
- 150 ml suchého bieleho vína
Potrebujeme
- sitko
- špagát
- alobal
Postup
Dusená fazuľa
Napučanú fazuľu scedíme a preložíme do hrnca. Zlejeme vodou alebo vývarom, pridáme 4 celé strúčiky cesnaku, cibuľu nakrájanú na hrubšie mesiačiky, zväzok čerstvých byliniek (pažítku, rozmarín, petržlenovú vňať), 4 bobkové listy a slaninu nakrájanú na hrubšie plátky. Okoreníme a varíme domäkka (asi 30 minút).
Keď je fazuľa mäkká, vyberieme z hrnca zväzok bylín, bobkové listy, cibuľu a plátky slaniny. Ak v hrnci ostalo príliš veľa tekutiny, tak ju zlejeme. K fazuli pridáme 60 g masla, biely vínny ocot a 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate. Podľa chuti osolíme. Dôkladne premiešame a ešte minútu povaríme.
Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Z oboch strán ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na rozpálenej panvici na troche olivového oleja ich sprudka opečieme z oboch strán do zlatohneda. Medzitým nadrobno nasekáme 4 strúčiky cesnaku a bylinky (rozmarín, mätu a petržlenovú vňať) a pridáme ich k opečeným kuracím prsiam. Krátko orestujeme a pridáme asi 60 g masla. Keď sa maslo rozpustí, podlejeme mäso bielym vínom a alkohol necháme odpariť. Potom panvicu stiahneme zo sporáka, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme dusenú fazuľu a kuracie prsia, ktoré nakrájame na hrubšie plátky. Celé polejeme omáčkou z panvice a ozdobíme čerstvými mätovými lístkami.