0
16
Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi

Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi

1 h 0 m
5 porcií
  • 800 g kuracích pŕs
  • 500 g marhúľ
  • 1 cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 3 guľôčky celého nového korenia Mikado
  • 2 bobkové listy Mikado
  • kúsok celej škorice
  • 1 štipľavá paprička
  • 4 stonky stonkového zeleru
  • 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • biely vínny ocot Acentino (podľa chuti)
  • 1 kg zemiakov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • parmezán Lovilio (vcelku)
  • čerstvá mäta
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 125 g rukoly
     

Postup

POTREBUJEME

  • 2 panvice
  • škrabku na zemiaky
  • sitko

Marhuľové čatní

Marhule umyje, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v kastróle na rozohriatom oleji dozlatista spolu s guľôčkami čierneho a nového korenia, bobkovými listami a škoricou. Pridáme štipľavú papričku zbavenú semienok a 1/2 stonky stonkového zeleru nakrájané nadrobno. Prisypeme trstinový cukor, osolíme a okorením. Keď sa cukor rozpustí, pridáme marhule. Dochutíme trochou vínneho octu a na miernom ohni dusíme asi 20 minút domäkka.

Zemiaky

Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme vo vriacej osolenej vode do polomäkka (približne 4 minúty). Na panvici s olivovým olejom orestujeme nakrájaný cesnak a zvyšný stonkový zeler s nasekaným tymianom. Pridáme predvarené a scedené zemiaky a opečieme dozlatista. Dochutíme soľou a korením.

Kuracie prsia

Umyté a osušené kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olejom po oboch stranách dozlatista. Na každý rezeň pridáme lyžicu marhuľového čatní a hobliny parmezánu. Posypeme čerstvou mätou. Na panvicu pridáme lyžicu masla, stiahneme z ohňa, prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme zemiaky so zelerom, pridáme kuracie prsia s marhuľovým čatní a pokvapkáme výpekom. Dozdobíme rukolou a lístkami zeleru.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať