Kuracie prsia s mätou, bazalkou a cícerovou kašou
Kuracie prsia
- 800 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvé bylinky (mäta, bazalka, petržlenová vňať)
Cícerová kaša
- 200 g sterilizovaného cíceru Freshona
- 1 mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja Primadonna
- kôra z 2 citrónov
- ½ červenej papriky
- 1 červená cibuľa
- ¼ štipľavej papričky
- čerstvá petržlenová vňať
Zelenina
- 50 g sterilizovaného cíceru Freshona
- 200 g stopkového zeleru
- 100 g mrkvy
Postup
POTREBUJEME
-
zapekaciu misu
-
mixér
-
strúhadlo
Kuracie prsia
Umyté a osušené prsia osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici s rozohriatym rastlinným olejom. Tesne pred dokončením pridáme čerstvé bylinky a celé strúčiky cesnaku. Stiahneme z ohňa, opečené prsia aj s cesnakom a bylinkami preložíme do zapekacej misky. Dopekáme v rúre vyhriatej na 170 – 180 °C približne 8 – 10 minút.
Cícerová kaša
Cícer scedíme, prepláchneme a varíme spoločne s mrkvou a cesnakom, pokým mrkva nezmäkne. Preložíme do mixéra, prilejeme olivový olej, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Do rozmixovanej zmesi primiešame na malé kocky nakrájanú červenú papriku, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, štipľavú papričku a nasekanú petržlenovú vňať.
Zelenina
Cícer scedíme a prepláchneme. Stopkový zeler a mrkvu povaríme vo vriacej osolenej vode, potom nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na panvici s rozohriatym olejom. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, prepláchnutý cícer a trochu výpeku z kuracích pŕs.
Servírovanie
Kuracie prsia nakrájame na tretiny a podávame s cícerovou kašou, zeleninou a pokvapkané výpekom. Môžeme pokvapkať aj olivovým olejom.