Morčacie krídla s paradajkami
Suroviny
- 1 kg morčacích krídiel
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 BIO citrón
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky Kania
- 1 lyžička mletej štipľavej papriky Kania
- 1 lyžica medu
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- soľ
- čierne korenie
- bobkový list
- 10 cherry paradajok
- biely chlieb
- hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
Potrebujeme
zapekaciu misu alebo plech, grilovaciu panvicu
POSTUP
Morčacie krídla
V miske zmiešame nastrúhaný cesnak, sladkú a štipľavú papriku, citrónovú kôru a očistený a nadrobno nasekaný čerstvý rozmarín. Prilejeme väčšie množstvo olivového oleja a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme med a ešte raz premiešame. Umyté a osušené morčacie krídla preložíme do zapekacej misy alebo na plech a poriadne ich potrieme pripravenou marinádou.
Tip: Nebojte sa marinovať rukami – podarí sa vám tak marinádu dostať na všetky časti mäsa.
Namarinované mäso podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi hodinu. Počas pečenia ho priebežne polievame vlastným výpekom, aby zostalo šťavnaté a chrumkavé.
Približne v polovici pečenia pridáme ku krídlam umyté, nakrájané a soľou a korením dochutené cherry paradajky.
Bruschetty
Chlieb nakrájame na krajce, ktoré z oboch strán opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom.
Bylinková salsa
Z čerstvých byliniek pripravíme salsu. Petržlenovú vňať, oregano a bazalku nasekáme nadrobno. Pridáme menší strúčik strúhaného cesnaku a trocha citrónovej kôry. Osolíme, okoreníme a postupne prilievame olivový olej, kým nám vznikne hustá kašovitá hmota.
Servírovanie
Na tanier položíme bruschettu a prelejeme ju upečenými paradajkami a výpekom. Morčacie krídlo rozkrojíme na 2 časti, naservírujeme na tanier vedľa bruschetty a znovu prelejeme výpekom. Na záver dozdobíme a dochutíme pripravenou bylinkovou salsou.