Kuracie prsia so špeclami v syrovej omáčke
- 800 g kuracích pŕs
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 citrón
- 500 g chladených špeclí Combino
- 50 g masla
- 1 menšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g syra gorgonzola Lovilio
- 250 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 hrsť čerstvej bazalky
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
- vyššiu panvicu alebo wok
- sitko
Grilované kuracie prsia
Umyté a osušené kuracie prsia ochutíme z oboch strán čiernym korením a soľou. Grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Preložíme ich do zapekacej misy a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 5 – 8 minút. Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a necháme odpočívať 2 minúty. Na záver nakrájame kuracie prsia na tenké plátky.
Špecle s omáčkou so syrom gorgonzola
Špecle krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú (asi 2 – 3 minúty) a scedíme.
Vo woku alebo vyššej panvici rozpálime trochu olivového oleja a maslo. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, osolíme, okoreníme a restujeme na miernom ohni. Keď cibuľa a cesnak zmäknú, pridáme syr gorgonzola nakrájaný na menšie kúsky a podlejeme teplým vývarom. Omáčku varíme na miernom ohni za občasného miešania, kým sa gorgonzola úplne nerozpustí. Potom pridáme scedené špecle, podlejeme smotanou a necháme prejsť varom. Na záver pridáme nahrubo nakrájané lístky čerstvej bazalky a premiešame.
Servírovanie
Do stredu plytkého taniera naservírujeme porciu špeclí so syrovou omáčkou. Na ne položíme kuracie prsia nakrájané na tenké plátky a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.