Hovädzie mäso na pive
- 800 g hovädzieho predného bez kosti
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladkú múka Belbake (na pomúčenie)
- rastlinný olej Promienna
- 250 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- 500 ml tmavého piva Argus
- 150 g cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 bobkové listy Mikado
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- 1 lyžica mletej štipľavej papriky Mikado
- 500 ml hovädzieho vývaru
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
POTREBUJEME
- väčší hrniec s pokrievkou
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme zo všetkých strán v rozohriatom hrnci s olejom. Kúsky mäsa vyberieme z hrnca. Na výpeku opečieme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Ak sa výpek začne pripaľovať, podlejeme trochou piva a necháme odvariť. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, bobkové listy a cukor. Keď cukor skaramelizuje pridáme pretlak a mletú papriku. Krátko spolu restujeme. Podlejeme zvyšným pivom a necháme prejsť varom.
Mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka (aspoň 1 hodinu).
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbokých tanieroch dozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia zemiaky uvarené v šupke alebo dusené ryža.