1
25
Hovädzie mäso na pive

Hovädzie mäso na pive

1 h 30 m
4 porcie
  • 800 g hovädzieho predného bez kosti
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladkú múka Belbake (na pomúčenie)
  • rastlinný olej Promienna
  • 250 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 500 ml tmavého piva Argus
  • 150 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 1 lyžica mletej štipľavej papriky Mikado
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

POTREBUJEME

  • väčší hrniec s pokrievkou

 

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme zo všetkých strán v rozohriatom hrnci s olejom. Kúsky mäsa vyberieme z hrnca. Na výpeku opečieme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Ak sa výpek začne pripaľovať, podlejeme trochou piva a necháme odvariť. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, bobkové listy a cukor. Keď cukor skaramelizuje pridáme pretlak a mletú papriku. Krátko spolu restujeme. Podlejeme zvyšným pivom a necháme prejsť varom. 

Mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka (aspoň 1 hodinu).

Servírovanie

Jedlo podávame v hlbokých tanieroch dozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia zemiaky uvarené v šupke alebo dusené ryža.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať