Kuracie ražniči s grilovanou cviklou a gorgonzolou
Suroviny
- 800 g kuracích stehien bez kože a kosti
- čerstvý tymian
- 1 citrón
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 100 g šampiňónov
- 500 g varenej červenej repy
- 200 g kyslej smotany Pilos
- 100 g gorgonzoly Lovilio
- 1 chlieb alebo iné svetlé pečivo
- 100 g šalátu mix
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
- strúhadlo, špajdle, gril
POSTUP
Ražniči
Mäso nakrájame na kúsky, posypeme tymianom, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou, korením, pokvapkáme olejom a necháme marinovať.
Cibuľu rozštvrtíme, menšie šampiňóny necháme v celosti a tie väčšie prekrojíme.
Cvikle zvrchu narežeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme zo všetkých strán.
Tip: Drevené špajdle najprv namočíme do vody, aby počas grilovania nezhoreli.
Na špajdle striedavo napichujeme kúsky mäsa, cibule a šampiňóny.
Gril potrieme olejom a ražniči za občasného obracania grilujeme dozlatohneda.
Gorgonzolový dip
V miske zmiešame smotanu, gorgonzolu, soľ, korenie, citrónovú kôru a olej.
Krajce chleba opečieme na grile a pokvapkáme olejom.
Servírovanie
Cviklu rozložíme na tanier, pridáme šalátové listy, ražniči a chrumkavý chlieb. Na repu dáme gorgonzolový dip a celé posypeme nasekanou cibuľkou a rozdrvenými orechmi.