0
4
Kuracie ražniči s grilovanou cviklou a gorgonzolou

Kuracie ražniči s grilovanou cviklou a gorgonzolou

40 min
4 porcie

Suroviny

  • 800 g kuracích stehien bez kože a kosti
  • čerstvý tymian
  • 1 citrón
  • morská soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g šampiňónov
  • 500 g varenej červenej repy
  • 200 g kyslej smotany Pilos
  • 100 g gorgonzoly Lovilio
  • 1 chlieb alebo iné svetlé pečivo
  • 100 g šalátu mix
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto

Potrebujeme

  • strúhadlo, špajdle, gril

POSTUP

Ražniči

Mäso nakrájame na kúsky, posypeme tymianom, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou, korením, pokvapkáme olejom a necháme marinovať.

Cibuľu rozštvrtíme, menšie šampiňóny necháme v celosti a tie väčšie prekrojíme.

Cvikle zvrchu narežeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme zo všetkých strán.

Tip: Drevené špajdle najprv namočíme do vody, aby počas grilovania nezhoreli.

Na špajdle striedavo napichujeme kúsky mäsa, cibule a šampiňóny.

Gril potrieme olejom a ražniči za občasného obracania grilujeme dozlatohneda.

Gorgonzolový dip

V miske zmiešame smotanu, gorgonzolu, soľ, korenie, citrónovú kôru a olej.

Krajce chleba opečieme na grile a pokvapkáme olejom.

Servírovanie

Cviklu rozložíme na tanier, pridáme šalátové listy, ražniči a chrumkavý chlieb. Na repu dáme gorgonzolový dip a celé posypeme nasekanou cibuľkou a rozdrvenými orechmi.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať