Ryžové krokety s mozzarellou a šampiňónmi
- 125 g mozzarelly Lovilio
- 50 g šampiňónov
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 30 g cibule
- 100 g ryže Tiradell
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lahôdková cibuľka
- 4 sušené paradajky v oleji Baresa
- 2 žĺtky
- 2 vajcia
- 200 g strúhanky Belbake
- 150 g hladkej múky Belbake
- asi 500 ml slnečnicového oleja Promienna
- šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 1 ľadový šalát
- 1 avokádo
- 8 cherry paradajok
Potrebujeme
- papierové utierky
Restované šampiňóny
Šampiňóny umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici rozohrejeme asi 1 lyžicu olivového oleja a šampiňóny spolu s najemno nakrájanou cibuľou opražíme. Od tuku ich osušíme na papierovej utierke.
Ryžové krokety
Ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka. Ešte teplú ju zmiešame vo väčšej mise s očistenou a najemno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a na kocky nakrájanými sušenými paradajkami. Pridáme opražené šampiňóny s cibuľou a dva žĺtky. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu a 50 g strúhanky. Osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme pomocou 2 lyžíc krokety. Hotové ich dáme do mrazničky a necháme asi 15 minút tuhnúť.
Krokety obaľujeme v múke, vajciach a strúhanke. Nakoniec ich osmažíme dozlatista v hrnci na rozpálenom slnečnicovom oleji (asi 3 minúty).
Zálievka
Zmiešame šťavu z 1/2 citróna, 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžičku cukru, štipku soli a mleté čierne korenie podľa chuti.
Servírovanie
Na tanier položíme umyté nakrájané listy ľadového šalátu a štvrtinky očisteného olúpaného avokáda. Pridáme krokety a ozdobíme cherry paradajkami nakrájanými na štvrtinky. Polejeme zálievkou.