Kuracie štvrte so šampiňónovou omáčkou
- 4 kuracie štvrte
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 100 g masla
- 400 g šampiňónov
- rastlinný olej Promienna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml liehoviny Goldbrand Alliance
- 200 ml kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 brokolica
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- panvicu
- zapekaciu misu
Postup
Pečené kuracie štvrte
Umyté a osušené kuracie štvrte rozdelíme na menšie časti. Preložíme ich do zapekacej misy a ochutíme soľou, čiernym korením a čerstvým tymianom. Podlejeme trochou vody a na každú časť položíme kúsok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 60 minút.
Šampiňónová omáčka
Umyté a očistené šampiňóny nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja dozlatista. Keď sú šampiňóny orestované, pridáme kúsok masla a nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Podlejeme alkoholom (môžeme aj flambovať) a počkáme, kým sa odparí. Potom podlejeme vývarom a smotanou. Varíme dozhustnutia. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Do stredu plytkého taniera naservírujeme šampiňónovú novú omáčku, na ňu kúsky kuracích štvrtí a ružičky brokolice, ktoré sme varili v osolenej vriacej vode približne 2 minúty. Ako príloha sa hodí dusená ryža.