Kuskusový šalát s ananásom a lososom
- 600 g čerstvého lososa
- olivový olej Primadonna
- 100 g kuskusu Campo Largo
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvý tymian
- 200 ml vriaceho zeleninového vývaru
- 1 uhorka
- 2 stopky stopkového zeleru
- 1/2 čerstvého ananásu
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, mäta)
- 1 hrsť šalátového mixu
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku
V kastróle zohrejeme olivový olej, na ktorom krátko restujeme kuskus. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Stiahneme z ohňa, zalejeme vriacim vývarom, premiešame a pod pokrievkou necháme odstáť približne 10 minút. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. Potom spolu s očisteným zelerom nakrájame na plátky a preložíme do väčšej misky. Pridáme ananás zbavený šupky a vlásočnatého stredu nakrájaný na menšie kúsky. Primiešame uvarený kuskus, ochutíme soľou, čiernym korením, nasekanými bylinkami, olejom a šťavou z 1/2 citróna. Tesne pred podávaním pridáme šalát a zľahka premiešame.
Lososa zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Pokvapkáme olivovým olejom a restujeme na rozohriatej panvici s olejom zo všetkých strán. Na záver pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme kuskusový šalát, naň položíme kúsky lososa a pokvapkáme výpekom.