Pečená kačica s paradajkami a cuketou
Suroviny
- 1 celá kačica
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 cukety
- 1 štipľavá paprička
- 300 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
plech alebo zapekaciu misu
Postup
Kačicu dôkladne osolíme a okoreníme, ideálne deň vopred. Preložíme do zapekacej misy alebo na plech, podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 90 minút. Po 60 minútach pečenia polejeme paradajkami z konzervy, ochutíme soľou, korením, posypeme rozmarínom a necháme dopiecť na približne 30 minút. Počas pečenia podľa potreby polievame výpekom. Cesnak nakrájame na plátky, cuketu nakrájame na menšie kúsky, štipľavú papričku bez semienok nasekáme nadrobno. Na rozpálenej panvici s olejom orestujeme cuketu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, štipľavú papričku a restujeme. Prihodíme na štvrtiny nakrájané cherry paradajky a nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku. Mierne dochutíme a ďalej restujeme. Na záver prihodíme natrhané lístky bazalky.
Servírovanie
Kačicu po dopečení rozkrájame na porcie a servírujeme so zeleninovou prílohou. Na záver prelejeme výpekom a podávame.