Zapekaná omeleta
- 1 menšia brokolica
- 1 hrnček hrášku
- 1 červená paprika
- 1 štipľavá paprička
- 50 g maslo
- 150 ml smotana
- 1 zelená cibuľka
- 80 g syra Grana Padano
- 6 vajíčok
- soľ, čierne korenie, rasca
- čerstvé bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, oregano, tymián, šalvia…)
POSTUP
Rúru predhrejeme na 200°C.
Vo vyššej panvici (s rukoväťou na zapekanie v rúre) rozpustíme maslo a tri minúty na ňom opekáme cibuľku. Potom pridáme pokrájanú papriku, čili (môžeme vynechať), cesnak a po chvíli aj hrášok a nadrobno rozobratú brokolicu. Občas premiešame a opekáme približne osem minút. V mažiari rozdrvíme lyžičku soli, štipku čierneho korenia a rasce. Zmes pridáme do vajec vyšľahaných so smotanou a odložíme bokom.
Pridáme posekané bylinky (použite akékoľvek máte po ruke, isto však nešetrite), nastrúhaný syr, zľahka premiešame, zalejeme zmesou vajec, smotany a korenín. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút na miernom plameni, kým vaječná zmes začne tuhnúť. Potom otvorenú panvicu vložíme na 15 minút do rúry pri teplote 200^C.
Po upečení necháme omeletu 10 minút postáť a môžeme krájať.