Ovocné kocky s tvarohom
Suroviny
Korpus
- 4 vajcia
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 60 ml rastlinného oleja Vita D´or
- 60 ml vody
- 130 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 500 g jemného tvarohu Pilos
- 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 200 g malinového džemu Maribel
Poleva
- 40 g Zlatého stebla Belbake
- 200 ml vody
- 250 ml malinového sirupu Solevita
- 300 g mrazeného lesného ovocia
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu s priemerom 24,5 x 21x 5 cm
Postup
Korpus
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Prilejeme olej a vodu, premiešame a na záver ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Korpus prelejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 30 minút. Po upečení ho necháme vo forme úplne vychladnúť.
Krém
Mascarpone vyšľaháme s tvarohom dopolotuha. Krém osladíme sladeným kondenzovaným mliekom. Vychladnutý korpus potrieme malinovým džemom. Na džem nanesieme krém a koláč necháme pár minút stuhnúť v mrazničke.
Poleva
Zlaté steblo rozmiešame s vodou a malinovým sirupom. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Uvarený puding preložíme do misky a pridáme mrazené lesné ovocie, čím puding ochladíme. Zmes dôkladne premiešame. Polevu nanesieme na krém a koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.