1
6
Ovocné kocky s tvarohom

Ovocné kocky s tvarohom

1 h 30 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 4 vajcia
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 60 ml rastlinného oleja Vita D´or
  • 60 ml vody
  • 130 g polohrubej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake


Krém

  • 250 g mascarpone Milbona
  • 500 g jemného tvarohu Pilos
  • 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos


Ešte budeme potrebovať

  • 200 g malinového džemu Maribel


Poleva

  • 40 g Zlatého stebla Belbake
  • 200 ml vody
  • 250 ml malinového sirupu Solevita
  • 300 g mrazeného lesného ovocia

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu s priemerom 24,5 x 21x 5 cm


Postup

Korpus

Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Prilejeme olej a vodu, premiešame a na záver ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Korpus prelejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 30 minút. Po upečení ho necháme vo forme úplne vychladnúť.

Krém

Mascarpone vyšľaháme s tvarohom dopolotuha. Krém osladíme sladeným kondenzovaným mliekom. Vychladnutý korpus potrieme malinovým džemom. Na džem nanesieme krém a koláč necháme pár minút stuhnúť v mrazničke.

Poleva

Zlaté steblo rozmiešame s vodou a malinovým sirupom. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Uvarený puding preložíme do misky a pridáme mrazené lesné ovocie, čím puding ochladíme. Zmes dôkladne premiešame. Polevu nanesieme na krém a koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. apríl 2025, 16:44

    10

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.