Kokosovo-čokoládový rez
Suroviny
- 9 vajec
- 430 g kryštálového cukru
- 200 g strúhaného kokosu Belbake
- 6 lyžíc polohrubej múky Belbake
- 2 lyžičky kakaa Belbake
- 2 lyžičky mletej kávy Bellarom
- 350 g masla Pilos
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 300 g čokolády na varenie Fin Carré
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, veľký plech, papier na pečenie, misku na vodný kúpeľ, cukrárske vrecko s ozdobou špičkou
POSTUP
Cesto
Bielky šľaháme s 300 g cukru do pevného snehu. Opatrne už len ručne vmiešame kokos a múku. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C do svetloružova.
Plnka
Žĺtky, zvyšných 130 g cukru, kakao a 100 ml uvarenej a prefiltrovanej kávy varíme v nerezovej miske nad parou dozhustnutia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom primiešame 250 g zmäknutého masla. Plnku natrieme na cesto a odložíme do chladničky.
Čokoládová poleva
200 g čokolády a 100 g masla roztopíme nad parou, necháme mierne vychladnúť a nanesieme na koláč. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Francúzska šľahačka
V horúcej, nie však vriacej smotane roztopíme 100 g čokolády. Rozmiešame dohladka a necháme vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom 4 hodiny v chladničke. Vyšľaháme dotuha a prenesieme do cukrárskeho vrecka.
Servírovanie
Kokosovo-čokoládový koláč nakrájame na rezy a dozdobíme francúzskou šľahačkou.