Ľadový šalát s kuracími pečienkami, zeleninou a jogurtovým dresingom
- 1 ľadový šalát
- 150 g kuracích pečienok
- 70 g údenej slaniny (plátky) Dulano
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 lyžica suchého bieleho vína
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- olivový olej Italiamo
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžička dijonskej horčice Duc De Coeur
- 150 g bieleho jogurtu Biotrend
- 1 lyžička medu Confeira
- vňať z lahôdkovej cibuľky alebo čerstvá pažítka
- lístky čerstvej mäty
Kuracie pečienky
Kuracie pečienky očistíme od žiliek a nakrájame na menšie kúsky. Plátky slaniny nakrájame na väčšie štvorčeky a na panvici opečieme dozlatista. K opečenej slaninke pridáme kuracie pečienky a krátko orestujeme do zlatohneda. Potom okoreníme a ochutíme strúčikom najemno nasekaného cesnaku. Trochu čerstvého tymianu nasekáme nadrobno a pridáme k pečienkam. Orestujeme iba krátko, aby cesnak a tymian nezhorkli. Pred dokončením pečienky podlejeme vínom a alkohol necháme odpariť. Nakoniec podľa chuti osolíme.
Restovaná zelenina
Cuketu a papriku nakrájame na kocky a opečieme na troche olivového oleja do zlatohneda. Nezabudneme osoliť a okoreniť hneď na začiatku. Ľadový šalát zbavíme vrchných listov a polovicu nakrájame na väčšie štvorčeky, ktoré preložíme do veľkej misy. Ochutíme trochou citrónovej šťavy, niekoľkými kvapkami olivového oleja, soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame.
Jogurtový dresing
V miske zmiešame lyžičku horčice a biely jogurt, osolíme a okoreníme. Pridáme lyžičku medu a hrsť nasekanej vňate lahôdkovej cibuľky alebo nasekanú pažítku. Premiešame a necháme odstáť, aby sa všetky chute spojili.
SERVÍROVANIE
Z druhej polovice šalátu opatrne odoberieme listy, ktorými vyložíme servírovaciu misu. Naplníme ochuteným ľadovým šalátom, orestovanou zeleninou, kuracími pečienkami a prelejeme dresingom. Na záver ozdobíme lístkami čerstvej mäty.