Tortilla plnená kuracím mäsom
- 500 g kuracích pŕs
- 1 lyžica francúzskej hrubozrnnej horčice Kania
- 1 lyžica medu
- čerstvý rozmarín
- soľ Castello
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
- ½ uhorky
- 5 reďkoviek
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 fenikel
- 100 g cherry paradajok (mix červených, žltých a oranžových)
- 4 – 6 tortilla placiek Snack Day
- 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
- 1 hrsť šalátu insalatina
POSTUP
POTREBUJEME
- papier na pečenie alebo potravinovú fóliu
- gril
- alobal
V miske pripravíme marinádu zmiešaním horčice, medu, najemno nasekaného rozmarínu, soli, čierneho korenia, olivového oleja a šťavy z 1/2 citróna. Očistené kuracie prsia marinujeme v miske minimálne 30 minút prikryté papierom na pečenie alebo potravinou fóliou. Namarinované ich grilujeme na rozpálenom grile z obidvoch strán približne 10 minút do zlatohneda.
Medzitým uhorku, reďkovky, lahôdkové cibuľky, fenikel zbavený vonkajších listov a cherry paradajky dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Ugrilované mäso dochutíme šťavou z ½ citróna, soľou a čiernym korením. Prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
Tortilly krátko opečieme z obidvoch strán na rozohriatom grile. Potom ich potrieme lyžicou kyslej smotany. Do stredu každej tortilly postupne poukladáme všetku nakrájanú zeleninu, mäso nakrájané na plátky a umytý a osušený šalát insalatina. Placky pevne zrolujeme a rolky podávame prekrojené na polovice.