
Letný ovocný tart
Suroviny
Cesto
- 210 g hladkej múky Belbake
- 60 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 120 g masla Pilos
- 2 žĺtky
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 g polotučného tvarohu Pilos
- 80 g práškového cukru Belbake
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos
Ešte budeme potrebovať
- malinový džem Maribel
- 200 g malín
- 100 g čučoriedok
- 200 g zeleného hrozna
- 300 g jahôd
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička, papier na pečenie, valček, forma na tart
POSTUP
Cesto
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka zmiešame múku, cukor, soľ, studené maslo nakrájané na kocky a vytvoríme mrveničku. Následne primiešame žĺtky a vytvoríme kompaktné cesto. Po vymiešaní cesto ručne spojíme, vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na veľkosť formy. Preložíme do formy na tart, pozatláčame okraje, orežeme, poprepichujeme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút dozlatista. Po upečení necháme tart vo forme vychladnúť.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame mascarpone, tvaroh, práškový cukor a vychladenú šľahačku.
Servírovanie
Tart preložíme na servírovací podnos, potrieme džemom, naplníme krémom, ktorý rozotrieme až ku okrajom a následne ozdobíme ovocím, ktoré ukladáme striedavo do kruhu. Letný ovocný tart môžeme nechať stuhnúť v chladničke, alebo rovno podávať.