Jablkovo-medový koláč
Suroviny
- 6 medových plátov
- 6 lyžíc arašidovej nátierky Mister Choc
- práškový cukor Belbake
Krém
- 500 g mascarpone Lovilio
- 3 lyžice medu
- 1 škoricový cukor
- šťava z ½ citróna
Jablková vrstva
- 3 jablká
- 120 g vlašských orechov Alesto
- 1 škoricový cukor
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- stredne veľký plech, papier na pečenie, strúhadlo
POSTUP
Všetky suroviny na krém zmiešame.
Jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s nasekanými orechmi, cukrom a citrónovou šťavou.
Dva medové pláty uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme krémom. Prikryjeme ďalšími dvoma medovými plátmi, na ktoré rozotrieme arašidovú nátierku. Pridáme vrstvu jabĺk a ukončíme poslednými plátmi. Opatrne pritlačíme a necháme tuhnúť v chladničke aspoň polhodinu.
Servírovanie
Jablkovo-medový koláč servírujeme posypaný práškovým cukrom.