Čokoládový vaječný likér
Suroviny
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (85 % kakaa)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka Milbona (397 g)
- 50 ml medu
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 3 žĺtky
- 300 ml tuzemáku Alliance alebo iného tmavého rumu podľa chuti
Potrebujeme
- veľkú misku na vodný kúpeľ, metličku
POSTUP
Vo vodnom kúpeli spolu zohrievame nalámanú čokoládu, smotanu na šľahanie, kondenzované mlieko, med a kakao. Miešame, kým sa čokoláda roztopí a všetky suroviny sa spoja do jednotnej tekutiny.
Potom po jednom začneme primiešavať žĺtky. Miešame rýchlo, aby sa žĺtky nezrazili. Varíme vo vodnom kúpeli ešte asi 5 minút.
Nakoniec pridáme rum. Ešte raz spolu všetko premiešame a hotový čokoládový likér prelejeme do uzatvárateľnej fľašky. Skladujeme v chladničke.