0
16
Čokoládový vaječný likér

Čokoládový vaječný likér

20 min
1 porcia

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (85 % kakaa)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka Milbona (397 g)
  • 50 ml medu
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 3 žĺtky
  • 300 ml tuzemáku Alliance alebo iného tmavého rumu podľa chuti

Potrebujeme

  • veľkú misku na vodný kúpeľ, metličku

POSTUP

Vo vodnom kúpeli spolu zohrievame nalámanú čokoládu, smotanu na šľahanie, kondenzované mlieko, med a kakao. Miešame, kým sa čokoláda roztopí a všetky suroviny sa spoja do jednotnej tekutiny.

Potom po jednom začneme primiešavať žĺtky. Miešame rýchlo, aby sa žĺtky nezrazili. Varíme vo vodnom kúpeli ešte asi 5 minút.

Nakoniec pridáme rum. Ešte raz spolu všetko premiešame a hotový čokoládový likér prelejeme do uzatvárateľnej fľašky. Skladujeme v chladničke.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať