Losos s jahodovou salsou
- 500 g jahôd
- 2 kivi
- 1/2 uhorky
- 1 pálivá paprička
- čerstvá petržlenová vňať
- 4 lyžice šťavy z limetky alebo citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 červená cibuľa
- olivový olej Italiamo
- 6 porcií čerstvého lososa
- 2 lyžice medu Confeira
- 100 g slaného gréckeho syra Eridanous
Postup
Šalát
Jahody, kivi a uhorku očistíme a nakrájame na kocky. Preložíme do misy a ochutíme najemno nasekanou pálivou papričkou a petržlenovou vňaťou. Pridáme 2 lyžice šťavy z limetky alebo citróna, soľ, mleté čierne korenie a zľahka premiešame.
Losos
Cibuľu nakrájame na pásiky a na panvici s trochou olivového oleja krátko orestujeme. Osolíme a okoreníme. Orestovanú cibuľu preložíme na tanier.
Lososa umyjeme a dôkladne osušíme. Potom ho ochutíme soľou a mletým čiernym korením. V miske zmiešame med s 2 lyžicami citrónovej alebo limetkovej šťavy. Pripravenou marinádou potrieme lososa a opečieme ho na panvici, na ktorej sa restovala cibuľa.
Servírovanie
Opečeného lososa podávame so šalátom, ozdobeného orestovanou cibuľou a kúskami syra. Jedlo môžeme na tanieri ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.