0
5
Losos s jahodovou salsou

Losos s jahodovou salsou

40 min
6 porcií
  • 500 g jahôd
  • 2 kivi
  • 1/2 uhorky
  • 1 pálivá paprička
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 4 lyžice šťavy z limetky alebo citróna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 červená cibuľa
  • olivový olej Italiamo
  • 6 porcií čerstvého lososa
  • 2 lyžice medu Confeira
  • 100 g slaného gréckeho syra Eridanous

Postup

Šalát

Jahody, kivi a uhorku očistíme a nakrájame na kocky. Preložíme do misy a ochutíme najemno nasekanou pálivou papričkou a petržlenovou vňaťou. Pridáme 2 lyžice šťavy z limetky alebo citróna, soľ, mleté čierne korenie a zľahka premiešame.

Losos

Cibuľu nakrájame na pásiky a na panvici s trochou olivového oleja krátko orestujeme. Osolíme a okoreníme. Orestovanú cibuľu preložíme na tanier.

Lososa umyjeme a dôkladne osušíme. Potom ho ochutíme soľou a mletým čiernym korením. V miske zmiešame med s 2 lyžicami citrónovej alebo limetkovej šťavy. Pripravenou marinádou potrieme lososa a opečieme ho na panvici, na ktorej sa restovala cibuľa.

Servírovanie

Opečeného lososa podávame so šalátom, ozdobeného orestovanou cibuľou a kúskami syra. Jedlo môžeme na tanieri ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať