Zapekané morčacie prsia s opekanými zemiakmi
- 500 g mladých zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 červené cibule
- 2 špicaté červené papriky
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín (podľa chuti)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- čerstvé bylinky (podľa chuti)
- 500 g morčacích pŕs
- 100 g Chorizo Ibérico alebo maďarskej klobásy Pikok Pannonia (plátky)
- 50 g syra Mahon Menorca alebo syra Gouda Bluedino
- 50 g poľníčka
- citrónová šťava
Postup
POTREBUJEME
- väčšiu panvicu
- sitko
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- strúhadlo
- panvicu vhodnú na použitie v rúre
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a varíme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom začneme restovať cibuľu nakrájanú na mesiačiky a očistenú papriku nakrájanú na menšie kúsky. Predvarené a scedené zemiaky prisypeme k zelenine. Ochutíme soľou a korením, čerstvým rozmarínom a opečieme dozlatista. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a štipľavú papričku, ktorú sme zbavili semienok. Krátko pred dokončením pridáme olivy natrhané na kúsky. Na záver môžeme primiešať ešte čerstvé bylinky, napr. petržlenovú vňať.
Morčacie prsia očistíme od blán a krvavých stôp a nakrájame na rezne. Naklepeme pod fóliou, osolíme, okoreníme a na rozohriatom olivovom oleji orestujeme do zlatohneda spolu so salámou. Opečenú salámu položíme na mäso a pridáme nahrubo nastrúhaný syr. Dáme dozlatista zapiecť do rúry pri funkcii gril.
Servírovanie
Zapečené morčacie rezne servírujeme s restovanou zeleninou a čerstvým poľníčkom ochuteným citrónovou šťavou a olivovým olejom.