Plnená paprika s balkánskym syrom a olivami
- 1 cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 150 ml bieleho suchého vína
- 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 500 g mletého mäsa mix
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 hrste olív bez kôstok Baresa (zelené a čierne)
- 100 g balkánskeho syra Pilos
- 4 červené špicaté papriky
- cmarový chlieb
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- grilovaciu panvicu
Paradajková omáčka
Cibuľu, 3 strúčiky cesnaku a 1 štipľavú papričku, z ktorej sme odstránili semienka, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme na rozohriatom oleji. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný tymian. Prilejeme víno a paradajky z konzervy. Varíme na miernom ohni približne 20 minút.
Tip: Ak sa nám zdá omáčka hustá, prilejeme vodu.
Náplň
Vo väčšej miske dôkladne premiešame mleté mäso s nadrobno nakrájanou bielou časťou lahôdkovej cibuľky, 3 strúčikmi cesnaku a štipľavou papričkou, z ktorej sme odstránili semienka. Pridáme natrhané olivy, nasekaný tymian a nalámaný syr. Dochutíme soľou a korením.
Plnená paprika
Papriky umyje a vcelku z nich opatrne odstránime semienka. Naplníme ich mäsom. Do zapekacej misy nalejeme paradajkovú omáčku a na ňu uložíme plnené papriky. Pokvapkáme olivovým olejom a pri 200 °C pečieme približne 30 minút.
Tip: Papriky môžeme pripraviť aj vonku na grile.
Bruschetty
Chlieb nakrájame na krajce, ktoré po oboch stranách opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Potrieme strúčikom cesnaku.
Servírovanie
Pečenú papriku podávame s omáčkou a bruschetami, posypanú zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.