Losos v sezame s jazmínovou ryžou
Losos
- 4 filety čerstvého lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 g sezamu Vitasia (biely a tmavý)
- rastlinný olej Promienna
Restovaná ryža
- 250 g zeleniny (zázvor, cesnak, hliva ustricová, mrkva, červená paprika, cuketa, bambusové výhonky Vitasia, lahôdková cibuľka)
- 1 lyžica omáčky Sambal Oelek Vitasia
- štipka citrónovej trávy Vitasia
- 1 lyžica sezamu Vitasia (biely a tmavý)
- 200 g jazmínovej ryže Vitasia
- 2 lyžice omáčky teriyaki
- lahôdková cibuľka (na ozdobu)
- krevetové chipsy (na ozdobu)
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
- wok
Losos
Lososa zbavíme kože, osolíme, okoreníme a posypeme sezamom. Opečieme ho na rozohriatom oleji po všetkých stranách tak, aby zostal šťavnatý. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať.
Restovaná ryža
V rozohriatom woku s olejom sprudka orestujeme najprv zázvor nakrájaný na rezance a cesnak na plátky. Postupne pridávame hlivu natrhanú na menšie kúsky, mrkvu, papriku, cuketu, bambusové výhonky nakrájané na rezance. Ochutíme omáčkou Sambal oelek a citrónovou trávou. Primiešame sezam a uvarenú ryžu. Dochutíme omáčkou teriyaki, Na záver pridáme lahôdkovú cibuľku nakrájanú na kolieska.
Tip: Pripravte si domácu omáčku teriyaki.
Servírovanie
Lososa servírujeme s restovanou ryžou, posypaného lahôdkovou cibuľkou a krevetovými chipsami.