0
8
Losos v sezame s jazmínovou ryžou

Losos v sezame s jazmínovou ryžou

45 min
4 porcie

Losos

  • 4 filety čerstvého lososa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 50 g sezamu Vitasia (biely a tmavý)
  • rastlinný olej Promienna

Restovaná ryža

  • 250 g zeleniny (zázvor, cesnak, hliva ustricová, mrkva, červená paprika, cuketa, bambusové výhonky Vitasia, lahôdková cibuľka)
  • 1 lyžica omáčky Sambal Oelek Vitasia
  • štipka citrónovej trávy Vitasia
  • 1 lyžica sezamu Vitasia (biely a tmavý)
  • 200 g jazmínovej ryže Vitasia
  • 2 lyžice omáčky teriyaki
  • lahôdková cibuľka (na ozdobu)
  • krevetové chipsy (na ozdobu)

Postup

POTREBUJEME

  • panvicu s pokrievkou
  • wok

Losos

Lososa zbavíme kože, osolíme, okoreníme a posypeme sezamom. Opečieme ho na rozohriatom oleji po všetkých stranách tak, aby zostal šťavnatý. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať.

Restovaná ryža

V rozohriatom woku s olejom sprudka orestujeme najprv zázvor nakrájaný na rezance a cesnak na plátky. Postupne pridávame hlivu natrhanú na menšie kúsky, mrkvu, papriku, cuketu, bambusové výhonky nakrájané na rezance. Ochutíme omáčkou Sambal oelek a citrónovou trávou. Primiešame sezam a uvarenú ryžu. Dochutíme omáčkou teriyaki, Na záver pridáme lahôdkovú cibuľku nakrájanú na kolieska.

Tip: Pripravte si domácu omáčku teriyaki.

Servírovanie

Lososa servírujeme s restovanou ryžou, posypaného lahôdkovou cibuľkou a krevetovými chipsami.

 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať