Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Perníkové slimáky

Perníkové slimáky

2 h 0 m
20 porcií

Suroviny

  • 100 ml mlieka Pilos
  • 11 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 45 g masla Pilos
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 110 g trstinového cukru Belbake
  • 8 g perníkového korenia


Ešte budeme potrebovať

  • 20 g masla Pilos na potretie
  • 1 vajce

Potrebujeme

kuchynská váha, odmerka, kuchynský robot s nadstavcom lopatka, miska, papier na pečenie, plech, potravinárska fólia


POSTUP

Do 100 ml mlieka rozdrvíme droždie, prisypeme cukor a premiešame. V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka zmiešame múku, zmäknuté maslo, cukor, soľ, vajce, žĺtok, pripravené mlieko s droždím a vypracujeme cesto. Misu s cestom obalíme fóliou a necháme cestu vykysnúť cca 60 minút. V malej miske zmiešame trstinový cukor a perníkové korenie. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na tenkú vrstvu, zarovnáme, potrieme roztopeným maslo, posypeme pripravenou zmesou cukru a perníkového korenia, zrolujeme a nakrájame na slimáky hrúbky cca 2 – 3 cm. Pripravené slimáky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť ešte približne 15 minút. Následne slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C cca 20 minút.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať