Makovo-citrónová bublanina s tvarohom a figami
Suroviny
Tvarohová náplň
- 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
- 250 g mascarpone Milbona
- 2 žĺtky
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 10 g kukuričného škrobu
- kôra z 1 citróna
Piškótové cesto
- 5 vajec
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 200 ml rastlinného oleja Vita D´or
- 120 ml vody
- šťava z 1 citróna
- 280 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 80 g mletého maku Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 12 fíg
Potrebujeme
- ručný šľahač, papier na pečenie, plech na pečenie s rozmermi 33 x 21 x 5,5 cm (dĺžka, šírka, výška)
POSTUP
Tvarohová náplň
V mise zmiešame tvaroh, mascarpone, žĺtky, cukor, kukuričný škrob a kôru z citróna.
Piškótové cesto
Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej nadýchanej peny. Prilejeme olej, vodu a citrónovú šťavu. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva. Pridáme mak a kôru z citróna.
Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne uložíme kôpky náplne. Na bublaninu uložíme poukladáme polovice fíg a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 45 minút.
Makovo-citrónovú bublaninu necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.