1
8
Makovo-citrónová bublanina s tvarohom a figami

Makovo-citrónová bublanina s tvarohom a figami

1 h 45 m
12 porcií

Suroviny

Tvarohová náplň

  • 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 250 g mascarpone Milbona
  • 2 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 10 g kukuričného škrobu
  • kôra z 1 citróna


Piškótové cesto

  • 5 vajec
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 200 ml rastlinného oleja Vita D´or
  • 120 ml vody
  • šťava z 1 citróna
  • 280 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 80 g mletého maku Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • 12 fíg

Potrebujeme

  • ručný šľahač, papier na pečenie, plech na pečenie s rozmermi 33 x 21 x 5,5 cm (dĺžka, šírka, výška) 

POSTUP

Tvarohová náplň

V mise zmiešame tvaroh, mascarpone, žĺtky, cukor, kukuričný škrob a kôru z citróna.

Piškótové cesto

Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej nadýchanej peny. Prilejeme olej, vodu a citrónovú šťavu. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva. Pridáme mak a kôru z citróna.

Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne uložíme kôpky náplne. Na bublaninu uložíme poukladáme polovice fíg a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 45 minút.

Makovo-citrónovú bublaninu necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať