
Hruškový koláč s chrumkavými orechmi
Suroviny
Cesto
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 2 vajíčka
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 100 ml slnečnicového oleja
- 240 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- Na potretie formy:
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
Náplň
- 190 g kryštálového cukru Belbake
- 50 g medu
- 60 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 110 g masla Pilos
- 1 lyžičky mletej škorice Kania
- 200 g vlašských orechov Alesto
Ešte budeme potrebovať
- 2 hrušky
- 1 lyžičky mletej škorice Kania
Potrebujeme
kruhová forma na koláč Ø 28 x 3 cm, ručný mixér, misa
POSTUP
V miske vyšľaháme kryštálový cukor s vajíčkami do svetlej peny. Pridáme mlieko, olej, opäť premiešame a prisypeme hladkú múku s kypriacim práškom. Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút. Medzitým v hrnci zmiešame kryštálový cukor, med, smotanu na šľahanie, maslo a mletú škoricu. Zahrievame cca 4 minúty, prisypeme vlašské orechy a miešame ďalšie 2 minúty. Z upečeného korpusu nožíkom vyrežeme stred. Korpus naplníme orechmi v karameli, na vrch poukladáme nadrobno nakrájané hrušky a posypeme mletou škoricou