Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Hruškový koláč s chrumkavými orechmi

Hruškový koláč s chrumkavými orechmi

45 min
12 porcií

Suroviny

Cesto

  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 vajíčka
  • 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 240 g hladkej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • Na potretie formy:
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake


Náplň

  • 190 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 g medu
  • 60 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 110 g masla Pilos
  • 1 lyžičky mletej škorice Kania
  • 200 g vlašských orechov Alesto


Ešte budeme potrebovať

  • 2 hrušky
  • 1 lyžičky mletej škorice Kania

Potrebujeme

kruhová forma na koláč Ø 28 x 3 cm, ručný mixér, misa


POSTUP

V miske vyšľaháme kryštálový cukor s vajíčkami do svetlej peny. Pridáme mlieko, olej, opäť premiešame a prisypeme hladkú múku s kypriacim práškom. Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút. Medzitým v hrnci zmiešame kryštálový cukor, med, smotanu na šľahanie, maslo a mletú škoricu. Zahrievame cca 4 minúty, prisypeme vlašské orechy a miešame ďalšie 2 minúty. Z upečeného korpusu nožíkom vyrežeme stred. Korpus naplníme orechmi v karameli,  na vrch poukladáme nadrobno nakrájané hrušky a posypeme mletou škoricou

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať